August 7, 2011

Menyampah lah, pergi main jauh jauh --,









Assalamualaikum WBT :)



Pertama sekali harap maaf sebab menayangkan sekumpulan macaron (gambar atas ni haa) sebelum waktu berbuka puasa. terliur? memang itu pun misi kita pada kali ini. membuat orang terliur dengan macarons yg comel comel and colourful tu! (Pheeeew, kuat sikit iman boleh tak? benda kering spesis macarons tu pon korang nak terliur --,) teehee.


Jeling lagi sekali tajuk entry kali ini. ape kena mengena ni Sharmimi Razak kau nak menyampah-menyampah bagai ni? ok stop it. Pernah tak pernah tak mengalami kita banyak kerja yg kita kena selesaikan but then rasa malassssss gila nak buat. Takpe lah, sat sat gi buat laah. Hmmm, jap jaap jaaap movie duluu after movie kang aku buat laaaah. Takpun, sanggup pergi bercomment comment panjang lebar kat Facebook tu dulu entah berapa jam lepas tu nak buat kerja mata dah penat. what a waste. *pukk, kena batang hidung sendiri.

Procrastinator. what the fish procrastinator is? Ok dalam bahasa Ibunda ianya disebut penangguh. Bulatkan mata bujurkan hati sengetkan kepala, baca baik baik penangguh bukan penanggung! -___- 100% aku percaya gila mestilah semua dari kita ni pernah berhambakan sikap penangguhan. wajib, even sekali bukan? haaaah menipu lak pernah tangguh kerja sekali je. Tak caye tak caye tak caye *ok, nada minta kaki je. huehuheheueuhii


Semua orang tak minta untuk dilahirkan untuk menjadi penangguh yg setia bukan? siapa suka kalau kerja asyik tak siap je. weii, tension okay tengok orang lain buat kerja dah siap yang kau ni apa je, haperaaaak takde. Yang sebeban akan jadi dua tiga beban, yang sebakul dirasa macam 6 guni punya kerja kalau semua benda nak buat sekaligus!

Tepuk dada tanya selera. Mana tau kut kut harini dia nak makan ayam tandoori cicah sambal belacan ke kan? Selera hati siapa tahu. Mudah berubah-rubah ikut mood dan persekitaran. We lead our life. So, the choice is always us! Sekali lagi* Tepuk dada tanya lah iman(: Silap-silap haribulan kalau asyik tangguh kerja je, kepala pun jadi biol tak jadi senget. Nauzubillah... 



We are the boss in our own life! 


Come on. Aku juga perlukan motivasi. Perlukan semangat untuk teruskan hidup, terus kan study. Who doesn't? People will not stand by themselves every single time, believe me. Don't be selfish. Sumber inspirasi? Awhhhh aku punya sumber inspirasi aku yg tersendiri untuk aku belajar untuk aku buat kerja untuk aku apa-apa je laaah. Bukan apa, sumber inspirasi sangat memainkan peranan penting atau erti kata lain sumber inspirasi ni macam enzyme lah dalam certain reaction tu (Ok, aku aplikasikan segala ilmu biology yg aku belajar) teehee :)


Young ladies,

so apa nak sedih sedihh? CHILL!


PS, my first love story is never existed. :D


4 comments:

  1. Amy juga seorang yang penangguh , cuba nak ubah sikap tu tapi mungkin dah terbiasa dari kecik payah nak ubah..pape pun akan cuba beruasaha untuk berubah...

    *salam kenal, amy singgah dan follow sini.jom ke belog amy http://www.sinarraudah.com/2011/08/biskut-raya-tart-nenas-panas-ifa-raziah.html

    ReplyDelete
  2. tu laaah Amy :( yesyes sama2 kite berusaha! :) thanks Amy!
    ok will do :)

    ReplyDelete
  3. no tangguh2 oke
    hehe :)
    follow blog awk :)

    ReplyDelete