June 24, 2011

When I met you



Assalamualaikum WBT :)

WHOAAA memang gile lama tahap anak kambing melompat lompat dah ni aku tak update blog. okay over, sorry -__- err lantak laaah namenye pun blog aku HAHAHA :P sangat sangat busy sangat ke sampai takde masa nak update blog ni mi? oowhh sangat laah busy kaan. busy tu memang laaah busy kaaan. Well well well, im just so excited like don't know how to tell. i know your curiosity level is just at the highest level to know why rite? HAHA. well, aku balik rumaaah minggu ni. siapa tak excited weh namanye pun anak mak mestilah nak berkepit dengan Mama aku saje WOOHOO :P Ok, cukup dengan merepek kau mi -_-

I WAS JUST SO EXCITED nak update blog ni ha ha haa. macam ade sejuta benda nak cerita. okay, hiperbola. mesti cikgu BM sekolah aku sayang gile kat aku sebab still dapat praktikkan unsur-unsur komsas dalm kehidupan sehari-hari :D 



Kehidupan di PALAM (Puncak Alam) dah 5 minggu aku menjalaninya. semakin hari semakin menarik. Kenapa? Meh meh aku cerita storry telling sikit. aku memang tak pernah update pasal life kat PALAM lagi kan :) Aku group PI080D6 yang gempak :) Gempak sangat ke? YE, sangat gempak, asal jealous? jangan laah, sebab jealous macam mana pun kami still gempak, tak boleh nak buat apa HEHEHEHEHEEE. Setiap seorang ade kelebihannya yg tersendiri. WEII GILE BEST JUMPA KORANGG. okay, mimie over lagi. MAAF :)


THIS IS WASN'T IN PLAN! namanya pun sehati sejiwa mestilahh baju pun nak sama hari-hari 
BHAHAHAEEEHEHE


Kehidupan yg hectic sebagai pelajar asasi memang membuatkan aku kadang-kadang rasa macam pecutan SPM hari hari macam kat sekolah dulu. Tapi chill laah, di mana ade kemahuan di situ ada jalan. pandai -pandia lah aku adapt kat sini and alhamdulillah setakat ni tak gila lagi (,--) 

Back to the main reason why I update this entry. Aku rasa sangat bersyukur sebab dipertemukan dengan rakan-rakan sekelas D6 yang sangat laaah hebat dan hebat dan hebat lagi. Belajar sama-sama. buat tutorial sama-sama. Yang tak tahan and the best part kalau lepas habis tutorial ke nak pergi lecture hall kat DKF ke mesti stop kat makcik jual karipap! walau ramai macam semut pun orang kat situ, karipap tetap kitorang kejar. Entah, aku  pun tak tau kenapa kita semua dok obses ngan karipap makcik tu. Nak diikutkan kalau aku buat doubletrouble lagi sedap HAHAHAA :D duduk kat DKF sama-sama. tak faham aku tanya kau, kau tanya aku. awhh so sweet kita. memang lah baru kena, tapi macam dah lama kenal! dah laah kita semua datang dari merata-rata tempat gitu, ecehhh ;]


KAMI ARTIS, KAMI MODEL. Eh Eh, jangan nak salah tafsir sangat lah kan. budak asasi jadi artis? HEH, takde kena mengena. kami suka bergambar. bukan apa, every snap is memories tau tak. kita dah lah setahun je, so hari hari mesti ada gambar! :D
PHYSICS. Agaknya satu dunia dah tau kot yang subjek ni mmg fear aku sejak dibangku sekolah menengah lagi. belajar gila gila biar faham tapi tak dapat A jugak SPM HAHAHAHA. mengharapkan masuk Universiti tak nak ambik Physics lagi. harapan hanya menjadi bubur apabila Physics diwajibkan untuk semua pelajar Asasi Sains UiTM :) pergghhhh credit hours udah le banyak. subjek kategori CORE pulak tu. Okay, supposedly HARDCORE dohh -_- memang agak cuak tahan gabanzi jugaklah bila dalam lecture hall lecturer gile laju macam ape. 1 chapter boleh habis dalam masa 3 jam saja, hebat bukan kehidupan universiti -___- resah punya lah resah and alhamdulillah kami telah temui jalan keluar :) Terima kasih sesangat aku ucapkan kepada Cikgu Physics kita kan kawan kawan, Ciku Hydil Arief! perrgghhh, hebat doh cikgu kitorang ni. HAHA okay kau mesti kembang kuncup kalau kau bace ni ( alarhh, ape lah sangat blog akuu kau nak baca kan cikgu) *berfikir sejenak, sungguh biadap kau mimie aku-kau dengan cikgu. OH takpe, cikgu yang satu ni sempoi. HAHA. maaf lah cikgu kalau kitorang murid-murid cikgu (Mimie, Myza, Mila, Fasha, Cain, A-mi, Yana) buat cikgu pening kadang-kadang. well, kitorang bukan macam murid biasa, soalan stok nak yg pelik-pelik je HAHA. CIkgu cakap, PHYSICS INI LOGIK, KORANG MMG TAKLEH NAK FIKIR LOGIK EA? *okay time tu aku macam nak sekeh sekeh je hahaha. Thanks sangat sangat lah semua wei, korang buat hati aku terbukak skit untuk physics <3


Dalam lecture hall pun boleyyyyyy~ 


RinaFASHA :)



AUUMMM CHAAAAKKK :)
jelitawans D6 :)

Okaylah, sampai sini je entry kali ni. Sekian, ma kasehhh :)



4 comments:

  1. Mimi happyyyy~~~ AKu pon :)))) untuk kau! :D

    ReplyDelete
  2. hehehe thanks syatrah! aku rndu kau gile! ;(

    ReplyDelete